U bent hier: Home › Senioren › KNLTB Competitie › Voorjaarscompetitie

Voorjaarscompetitie 2017

Er kan weer worden ingeschreven worden voor de voorjaarscompetitie 2017. De voorjaarscompetitie wordt gespeeld in de weken 14 t/m 22 (6 april t/m 1 juni).
Speel je nog geen competitie maar zou je dat wel graag doen dan is dit de kans om je als team op te geven. Lukt het niet om een team te vormen dan kun je je ook aanmelden als reserve.
Captains van de teams die al competitie spelen ontvangen een mail van de competitieleider met een ingevuld concept inschrijfformulier op basis  van de voorjaarscompetitie 2016 .

In 2017 kan per club worden besloten of er volgens het 'compact spelen' principe wordt gespeeld. TCO Oirschot moet nog een beslissing nemen.

Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set.

Op de vrijdag avond was de beslissende wedstrijdtiebreak al verplicht ingevoerd en dat blijft zo.

Een nieuwe competitie categorie op de zaterdag namiddag/avond (aanvang vanaf 17:00 uur) is de 'Onder35 Competitie' (17 tot en met 35 jaar) waarin er 4 dubbels worden gespeeld. Dat kan zijn 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Het Compact spelen principe is dan verplicht.

Voor aanmelding of vragen neem voor 10 december contact op met competitieleider Ben van Gaal, e-mail adres .