U bent hier: Home › Vereniging › De officiële clubbal

De officiële clubbal: Wilson US Open XD

TCO kiest Wilson US Open XD. Te koop (4 ballen) via de club voor maar €6,-.

Zoals jullie weten hebben we sinds enkele jaren een zogenoemde clubbal.

Deze is destijds ingevoerd met een aantal redenen, ter verfrissing van het geheugen hieronder even de redenen waarom we hiertoe zijn overgegaan:

• Tins van 4 ballen; hiermee proberen we net iets meer tennisgemak te creëren tijdens, voornamelijk, dubbel categorieën en wedstrijden voor open toernooien. Het tennissen met vier ballen, heeft qua uitstraling en gemak ook nog het voordeel dat wanneer single partijen een bal kwijt raken, ze niet met maar twee ballen overblijven en vertraging in het spel oploopt.
  • Gasgevulde ballen; het is uit onderzoek gebleken dat gasgevulde ballen minder belastend zijn voor de arm tijdens het tennissen, hiermee willen we het aantal blessures verminderen en hopen we mensen langer te kunnen laten genieten van het tennisspel!
  • Één bal voor alle activiteiten; wat is er nu fijner dan het hele jaar op ons park met dezelfde ballen te kunnen spelen; of je nu open, club, interne, vrij, of anderszins wedstrijden speelt dan kan dat altijd met dezelfde bal. Waarmee we als clubspelers tijdens wedstrijden tegen andere clubs ook nog eens een klein voordeel kunnen hebben wat de prestaties verbetert! (alle beetjes helpen!)
  • Prijs-kwaliteit; de bal wordt ten alle tijden verkocht voor € 6 euro per tin en hiermee zijn ze aanzienlijk goedkoper dan hun drukloze alternatief. Uiteraard, deze gaan langer mee, maar voor competitieteams heeft het zeker een aardig grote impact waardoor we ook hopen dat het meer betaalbaar blijft. Daarnaast wordt de clubbal goedkoop ingekocht waardoor we als club zijnde per gebruikte tin een kleine marge kunnen nemen en zo een, minimale, extra inkomstenstroom genereren.

Vanaf 2017 is als clubbal de Wilson US Open XD gekozen. Dit is een gasgevulde bal die geleverd wordt in een tin met 4 ballen.

Je kunt deze ballen bestellen door een mail te sturen aan , dan wordt dit in 'no time' voor je geregeld..