Home

U bent hier: Home › Vereniging › Onze clubtrainers › Marcel Strijbosch

Marcel Strijbosch

De trainer

 

Ik ben Marcel Strijbosch, en een geboren en getogen Oirschottenaar.

Op 10-jarige leeftijd ben ik begonnen met tennissen bij TCO. Al vrij snel werd ik naar de KNLTB tennisbond gestuurd om daar te gaan trainen.

Na 2 jaar ben ik overgestapt naar tennisschool Joost Basting om me daar verder te ontwikkelen.

 

Op mijn 16e ben ik ITF-juniors tournaments gaan spelen. Dit zijn toernooien voor junioren tot 18 jaar, die over de hele wereld gehouden worden en die meetellen voor de internationale ranglijst.

Daarna heb ik afwisselend de Nederlandse A-toernooien (speelsterkte 1&2) en de internationale toernooien (futures & ATP) voor senioren gespeeld.

Tijdens deze periode ben ik ook regelmatig als sparrings-partner meegegaan naar grote toernooien zoals Wimbledon, Roland Garros en de Australian Open.

 

Vanaf mijn 20e ben ik tennisles gaan geven. Daarnaast speelde ik alleen nog maar competitie omdat toernooien spelen in combinatie met fulltime tennisles geven bijna onmogelijk is.

 

In één van mijn laatste jaren waarin ik competitie heb gespeeld, ben ik met mijn team Nederlands kampioen geworden in de klasse ‘Landelijk Eredivisie Heren’, waarin ook onder andere Paul Haarhuis nog steeds actief is.

Door het behaalde Nederlands kampioenschap werden we als team ook uitgenodigd voor de Europese kampioenschappen waar wij de bronzen medaille hebben behaald.

 

Ik hoop dat ik mijn kennis van tennis zoveel mogelijk over kan brengen aan de leden van TCO.

 

Al ben je 5 of 80 jaar, is je speelsterkte 9 of 1, ik ben ervan overtuigd dat ik je tennisniveau kan verbeteren!

 

Groetjes,

Marcel Strijbosch

 

 

 

Bedankt voor het bekijken van de Club Webware demo - Kom snel terug.


Ogenblik a.u.b. ...