U bent hier: Home › Vereniging › Onze clubtrainers › Maak kennis met Marcel en Bram

Maak kennis met Marcel en Bram

Je hebt het misschien al gehoord of voorbij zien komen, komende winter krijgen we er een trainer bij. TCO-lid en student Sport & Bewegen, Bram Lievens, gaat Marcel Strijbosch deze winter twee uur per week ondersteunen. Ik sprak met beide heren.

Twee jaar geleden liep Bram al eens stage bij Marcel. Hij volgt de opleiding Sport & Bewegen en is er sinds een tijdje van overtuigd dat hij tennistrainer wil worden. Sinds twee jaar zie je Bram dus regelmatig op de tennisbaan. Niet alleen om zelf te tennissen, maar ook om activiteiten te organiseren voor de jeugd en nu dus ook om training te geven.

Marcel Strijbosch is een bekender gezicht. Ook Marcel speelde in zijn jeugd bij TCO. Een talent. Hoewel hij pas op zijn tiende begon met tennissen, was hij op zijn zestiende al een 3-speler. Hij dubbelde zelfs met Stan Wawrinka, je weet wel. De tweede beste speler van Zwitserland. Niet veel later stopte Marcel. Bram is nieuwsgierig: “Baal je nu niet dat je niet verder bent gegaan?”. Marcel legt uit dat je snel moet stijgen qua niveau omdat je op dit niveau van sport ook afhankelijk bent van sponsoren. “Op een gegeven moment is het geld ook gewoon op”.

Sinds 2011 geeft Marcel les bij TCO. Het aantal uren loopt op en dus is het tijd om een wat hulp te zoeken. Marcel: “Tennis is weer populairder aan het worden, steeds meer mensen nemen ook les. Het aantal uren was voor mij alleen teveel, dus het is mooi dat nu te doen met Bram”. Marcel heeft Bram lang zelf training gegeven en herinnert zich dat Bram ooit bijna wilde stoppen met tennis toen hij nog een andere trainer had. Gelukkig vond hij het plezier terug onder Marcel en mag hij nu zelf les gaan geven!

Op woensdag gaat Bram twee groepjes les geven. Een groepje jeugd en een groepje vrouwen van rond de 35. Een beetje ouder dan Bram is met zijn 17 jaar. “Vind je dat spannend?”. Bram: “Ik vind het leuk, ik heb ook ervaring met lesgeven aan volwassenen. En vrouwen luisteren altijd goed!”. Marcel begint te lachen “Ja ja, bij de vrouwen gooi jij gewoon je charmes in de strijd”. Marcel laat weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat dit goed gaat komen. “Ik hoop dat het steeds meer wordt en dat we het samen kunnen doen. En hoe leuk is het dat we dit bij onze eigen club kunnen doen!”.