U bent hier: Home › Senioren › KNLTB Competitie › Voorjaarscompetitie 8&9

Voorjaarscompetitie 8&9

Voor de meer beginnende spelers, degenen met speelsterkte 8 of 9, is er een aparte competitie. Het is een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor dames en heren met (dubbel)speelsterkte 8 en 9 en die graag competitie spelen op hun eigen niveau.

Inschrijven kan t/m 13 december a.s. Inschrijven gaat vanaf dit jaar via internet, binnenkort hoor je hoe je je kunt inschrijven.

Speeldagen en tijden in 2018

TCO heeft ervoor gekozen deze competitievorm aan te bieden op de zondag.

•  Zondag: 8 april, 15 april, 22 april, 6 mei, 13 mei, 27, mei, 3 juni (inhaaldagen; 10 mei, 21 mei, 10 juni)

De wedstrijden beginnen op zondag tussen 17.00 en 20.00 uur.

En verder:

Wedstrijden op eigen niveau
Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, ze tellen ook niet mee voor de speelsterkte van de deelnemers. Spelers doen voornamelijk mee voor de gezelligheid en kunnen wedstrijden spelen op hun eigen niveau. Leden die pas net tennissen, kunnen ervaren hoe leuk het is om competitie te spelen en elke week met hun eigen team de baan op te gaan.
De 8&9-competitie is echter ook zeer geschikt voor tennissers met speelsterkte 8 of 9 die jaren geleden wel competitie speelden en dat nu niet meer doen omdat ze stap naar deelname aan wedstrijden te groot vinden. Deze competitie biedt tennissers een laagdrempelige mogelijkheid om weer te ervaren hoe leuk en gezellig competitie spelen is.

Spelers hoeven nog niet aangemeld te worden
In tegenstelling tot alle andere competitievormen, hoeft in dit geval alleen het aantal teams (de spelers nog niet) vermeld te worden bij de inschrijving.

Keuze speeldag ligt bij de clubs
De competitie wordt zeven keer gespeeld op donderdagavond en op zondagmiddag. Elke club kan zelf aangeven welk team op welke speeldag wil spelen. Uiteraard kies je per team een speeldag voor de gehele competitieperiode.

Elke competitiedag twee dubbels
Tijdens een competitiedag worden er twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij het kan gaan om een herendubbel, een damesdubbel of een gemengddubbel. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers.

Compact Spelen
Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort.

Voor vragen kun je contact opnemen met competitieleider Ben van Gaal, e-mail adres ben.van.gaal@live.com.