Update coronavirus 29 september

29 september 2020


Het kabinet heeft gisteren opnieuw landelijke maatregelen gepresenteerd on de strijd tegen het coronavirus. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt. Dat zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop. Gelukkig kunnen we blijven tennissen zolang het weer het toelaat. Ook in wedstrijdverband, alleen zonder publiek en de sportkantines en clubhuizen (met uitzondering van toiletten en kleedkamers) zijn gesloten. 

Wat betekent dit voor TCO? 
We zijn blij dat we vrij mogen blijven tennissen, de trainingen doorgaan en we competitie kunnen blijven spelen. De besmettingscijfers zijn echter zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek en groepen in sportkantines en clubhuizen.  

  • Publiek is niet vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur niet meer toegestaan.
  • De Kemmer blijft open en gaat mee in de regeling van de horeca: tot 21.00 uur inloop, 22.00 uur sluiten. Maximaal 30 gasten binnen en maximaal 40 gasten buiten. Kleedkamers en toiletten blijven open en toegankelijk via onze serre.
  • Sporten is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt deze maatregel wel.
  • Vrij spelen blijft mogelijk. Reserveer vooraf online, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan, bevestig je reservering op het afhangbord en verlaat het park direct na afloop.
  • Ouders mogen niet meer komen kijken bij de trainingen van hun kinderen omdat zij als publiek worden beschouwd.
  • Thuisspelende competitieteams ontvangen tegenstanders tien minuten voor aanvang van de wedstrijddag. Voor 22.00 uur kun je iets drinken bij de Kemmer mits er niet meer dan 30 gasten binnen zijn / 40 gasten buiten.   
  • Voor jeugdteams t/m 17 geldt dat jeugdcoördinatoren en ouders die moeten rijden naar een uitwedstrijd, onderdeel uitmaken van het begeleidende team. Toeschouwers zijn niet toegestaan.  

Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing. Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd. Deze maatregelen zijn niet leuk, maar noodzakelijk om na te leven. We drukken je dan ook op het hart om, in ieder geval de komende drie weken, verantwoord om te gaan met deze nieuwe regels.

Het bestuur      

Nieuwscategorieën