Wat betekent het coronatoegangsbewijs voor TCO?

24 september 2021


Zoals ongetwijfeld bij jullie bekend gelden er met ingang van 25 september weer nieuwe regels voor het omgaan met corona. Voor o.a. horecabedrijven waren de regels meteen redelijk helder. Hoe het in bedrijven zoals De Kemmer zou moeten gaan was na de persconferentie meteen onderwerp van discussie. Gisteren heeft NOC-NSF laten weten hoe wij bij De Kemmer om moeten gaan met het geheel. Voor tennis geldt dat je gewoon kunt tennissen op het park zonder coronatoegangsbewijs. Hieronder sommen we op wat het betekent als je daarna gebruik wil maken van de horeca van de Kemmer.

Met ingang van zaterdag 25 september gaan we het dan ook doen zoals hieronder omschreven: 

  • Voor gasten die alleen maar komen sporten gelden geen speciale regels. Zij kunnen de sporthallen en tennisbanen bereiken zonder aanvullende controles enz.
  • Voor het bezoek aan onze horeca gelden andere regels, te weten:
    • De ruimte bij onze bar waar men iets wil gaan drinken moet afgescheiden zijn van de rest van onze horeca. Dit zullen we doen door bloembakken en linten zodat dit voor iedereen duidelijk is. Indien men iets wil gaan drinken in deze horeca ruimte gelden de regels zoals voor een horeca-bedrijf.
    • Alle gasten vanaf 13 jaar moeten een geldig bewijs kunnen tonen zoals door de overheid verplicht. Onze mensen zullen jullie daar ook om gaan vragen en ook om je identiteitsbewijs te tonen. Let op: indien men niet aan kan tonen aan de eisen te voldoen is toegang tot onze horeca helaas NIET toegestaan.
    • Verder kan men wel op een van onze terrassen plaats nemen, daar gelden de hierboven genoemde regels niet. Idem voor het “afhalen” van drankjes om mee naar huis te nemen.

Bovenstaande is voor onze vaste gasten redelijk te organiseren maar we hebben natuurlijk ook nog onze huisverenigingen die tijdens hun competitiedagen gasten van buiten Oirschot ontvangen. Om de controles zo snel mogelijk uit te voeren verzoeken wij je om onze mensen te assisteren bij het controleren van de gasten bij aankomst in De Kemmer. Het is allemaal een heel gedoe maar wij als Kemmer-team voelen ons verplicht om de gestelde regels zo goed mogelijk uit te voeren.

Met een beetje begrip voor elkaar moet het toch mogelijk zijn om op een prettige manier gast van De Kemmer te zijn en te blijven. 

Nieuwscategorieën